پاسخ های کهنه به سوالات نو
یاددداشت اول |
■ با مسوولیت سردبیر
در یک نگاه کلی سیر تکاملی و پیشرفت دنیا در چهار دهه ی گذشته با تمام سالهای قبل از آن متفاوت بوده است ، سالهای پیش از دهه ی هشتاد میلادی فناوری ها در جامعه ی جهانی به گونه ای شکل گرفته بود که امکان پیش بینی حداقلی درباره آینده جهان را امکان پذیر می کرد، در حالی که در این چند دهه ی اخیر ،رشد و توسعه به گونه ای پیش رفته است که اصولا امکان پیش بینی را بسیار سخت و یا غیر ممکن کرده است ،روش ها ، ساختارها ،تعاریف ، برنامه ها و ... دچار تغییراتی بنیادین شده اند ، در همین چهار دهه مفاهیم تغییر کرده اند و به جای نگرش ها و روش های قبلی، بینش ها و تعاریف نو جایگزین شده است ،بر این اساس ارزش ها و هنجارها نیز جابجا شده اند .
امروز با نسلی مواجه ایم که علیرغم جوانی از نسل معاصر و نسل گذشته اش داناتر و هوشمندتر است و برای هر گزینه ای دهها پاسخ و یا علامت سوال دارد نسلی که بدون اقناع از پرسش هایش نمی گذرد. نسلی که نمی توان به تعبیر عامیانه آنها را سر کار گذاشت و با جوابهای عامیانه آنها را اقناع کرد .برای زندگی با چنین نسلی و اداره چنین انسانهایی باید مداوم در تقلا و تلاش بود ، به این خاطر باید در بسیاری از اصول تربیتی ، اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی تجدید نظر کرد وبسیاری از مفاهیم را به روز کرد .دنیا در چهار دهه ی گذشته از زندگی دستی به فناوری دیجیتال رسیده است و در چند سال آینده وارد دنیای مجازی می شود ، اگر تصور می کنید می شود شهروندان دنیای متاورس را با آلات و ابزار کهنه مدیریت کنید سخت در اشتباهید پس تا دیر نشده به خود بیاییم و ذهن و روان خود را نو آیین کنیم و الا با راه حل های کهنه نمی توان پاسخ سوالات نو را داد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان از افزایش تعداد بیماران سرپایی کرونا و آماده باش بودن بیمارستان های استان خبرداد. عبدالرضا فاضل اظهار کرد: نگرانی نسبت به پیک ششم کرونا در کشور و گلستان وجود دارد و آن آرامش و راحتی خیال که در سابق وجود داشت تحت شعاع قرار گرفته است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان افزود: قدرت امیکرون سه الی چهار برابر سویه دلتا بوده و با توجه به فرارسیدن آخر سال و مسائل اقتصادی و معیشتی مردم باید پروتکلها جدی تر رعایت شود. وی بیان کرد: در برخی از شهرستانها پوشش دوز سوم واکسن کرونا تنها هشت درصد بوده و برای این کار اقدامات فرهنگی لازم است تا مردم اقناع شوند و برای تزریق واکسن مراجعه کنند. فاضل ادامه داد: مردم دانش و اطلاعات کافی در مورد کرونا کسب کرده ولی باید آنها را توجیه کرد تا برای واکسیناسیون دوزهای بعد مراجعه کنند و تعطیلیمدارس هم آنها را آگاه کرده است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم در این جلسه گفت: کرونا بحرانی است که نمیدانیم چه زمانی به اتمام میرسد. ناهید جعفری افزود: استان گلستان از جمله استانهایی بود که واکسیناسیون سنین پایین را زود آغاز کرد و پوشش واکسیناسیون بالا رفت اما در ادامه روند مراجعات مردم کاهش یافت و یکی از قابل تأمل ترین پوششها را در کشور داریم. وی بیان کرد: بسیاری از مردم بیش از سه ماه از دوز اول واکسن آنها گذشته ولی هنوز برای دریافت دوز دوم مراجعه نکرده اند. جعفری با بیان اینکه دوره کمون سویه امیکرون کوتاه است، گفت: تزریق واکسن از سن ۱۲ سال به ۹ سال در استان کاهش یافته است. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم در ادامه بیان کرد: میزان مراجعات سرپایی بیمارستانها روز به روز در حال افزایش است و در بخش بستری هم تاکنون نمود زیادی نداشته ولی پیشبینی میکنیم تا پایان هفته افزایش یابد. محمدمهدی زرگران اضافه کرد: به تمام بیمارستانها آماده باش داده شده و جلسات متعددی با بیمارستانهای دولتی و خصوصی برگزار شده است. وی عنوان کرد: کمیته علمی برای تعیین پروتکلهای استانی تشکیل شده است. زرگران بر استفاده از ظرفیت بیمارستانهای ارتش، تأمین اجتماعی و غیره تاکید کرد و گفت: طرح شهید سلیمانی برای مقابله با کرونا در استان آغاز خواهد شد.