حاکمیت رکود بر صنعت گلستان
یادداشت |
سردبیر- ظرفیت ها و مزیت های بخش صنعت در استان گلستان غیر قابل انکار است اما وجود چالش های بسیار در این خصوص وضعیت این بخش را دچار مشکلات متعددی کرده است.
مسایل ناشی از شیوع ویروس کرونا رکود اقتصادی را در استان تشدید کرده و بر روی کاهش درآمد واحدهای صنفی مختلف تاثیر گذاشته است. رکود اقتصادی، تورم و تحریم ها و عدم امکان صادرات محصولات و کمبود در زمینه مواد اولیه ورشکستگی واحدهای صنعتی را در استان در پی داشته است. ادامه ی این روند چرخه تولید و خدمات را مختل خواهد کرد.در حال حاضر وجود تورم مهارناپذیر پروژههای عمرانی و زیربنایی را تحت تاثیر قرار داده، فعالیت بسیاری از کارخانهها در طرحهای عمرانی و توسعهای متوقف شده و ظرفیت اشتغال استان را نیز پایین آورده است. در واقع آنچه بیش از همه موارد مشکل ساز شده و گریبان اکثر واحدهای تولیدی را گرفته گرانی مواد اولیه است.مسوولان شعار حمایت از تولید می دهند اما با افزایش مالیات ها و عدم تلاش برای پایین آوردن قیمت مواد اولیه عملا دستان تولید کننده را می بندند و این خود موجب نابودی تولید خواهد شد.با وجود اینکه بسیاری از واحدها و کارخانهها در استان نیروهای خود را کاهش دادهاند و تعداد زیادی از صنایع با حداقل ظرفیت فعالیت می کنند حرف از رونق تولید بیش از حد غیر واقعی به نظر می رسد چرا که رونق تولید محقق نخواهد شد مگر با حمایت از تولید کننده. احیای واحدهای تولیدی و حمایت از تولید کننده با همکاری همه دستگاههای اجرایی از جمله بانکها و دستگاههای خدمات رسان شدنی است.
و در پایان سخنی با استاندار گلستان
جناب آقای دکتر زنگانه رسانه ها را دوست و مشاور خود بدانید. باور کنید که دل در گرو آبادی و حل مشکلات مردم استان دارند و هشدارهای گاه و بیگاهشان از سر دلسوزی برای این سرزمین است. اگر به دنبال رونق واقعی تولید هستید و افزایش اشتغال در استان، در گام اول باید مشکلات و موانع سرمایه گذاری را در استان از بین ببرید این مشکلات در راه سرمایه گذاران باید توسط کارشناسان، متخصصان و اقتصاددانان شناسایی شود، نه مدیرانی که یک شبه ردای مدیریت بر تن کرده اند. شناخت موانع و مشکلات صنعت استان را به اهلش بسپارید تا ابتدا از سنگلاخ موانع با مرکب تدبیر بگذرند و سپس با ارایه راهکارهای عملی برای پیشرفت و توسعه ی صنعت در استان تلاش کنند.