روستاهای گلستان محرومند
یادداشت |
سردبیر- دکتر زنگانه استاندار گلستان هفته ی گذشته در جمع خانواده جهادکشاورزی استان گفت: ۷۰ درصد جمعیت روستایی استان ما جزو ۵ دهک کمتر برخوردارند.
با این سخن استاندار محترم فکر می کنیم تا حدود زیادی تکلیف کسانی که رویای توسعه و پیشرفت استان را در سر می پرورانند روشن شده باشد. به نظر می رسد حالا دیگر همه پذیرفته اند که توسعه نباید از مناطق و شهرهای بزرگ آغاز شود این اشتباه بزرگترین مشکل نظام توسعه و برنامهریزی کشوراست. شروع توسعه باید از روستاهایی باشد که تولید کننده اند. بزرگترین و مهم ترین خدمتی که استاندار و تیم دولت سیزدهم می تواند انجام دهد کمک به فعال شدن روستاها در زمینه تولید و فراهم کردن زیرساختهاست. از ابتدای استقرار دولت سیزدهم، رفع محرومیت از مناطق کم برخوردار جزو اولویت های دولت و به نوعی شعار دولتمردان شد اما آنچه مسلم است با حلوا حلوا دهان شیرین نخواهد شد.
واقعیت این است که امروز روستاهای استان بیش از هر زمان دیگری با مشکلات مختلف دست و پنجه نرم می کنند. مسایل مربوط به خشکسالی و نبود علوفه برای دام ها کار اصلی روستاییان استان که همان کشاورزی و دامپروری است را با مشکلات بسیاری روبرو کرده و اشتیاق روستاییان را برای ادامه شغل اجدادشان از بین برده است.
پس از گذشت چهل و سه سال از عمر انقلاب اسلامی هنوز برخی از روستاهای کوهستانی استان از نعمت آب آشامیدنی و برق و گاز بهره مند نیستند. ضریب محرومیت برخی از روستاهای استان بالا است و این محرومیت با بررسی کارشناسی و تحقیق میدانی شناسایی شده اند، ۶۱ روستا در استان گلستان بسیارمحروم شناخته شده اند که شامل ۲۱ روستا در دهستان زرین گل شهرستان علی آبادکتول، ۱۲ روستا در دهستان کرند شهرستان گنبدکاووس و ۲۸ روستا در دهستان مرکزی شهرستان مراوه تپه است. به عنوان مثال روستای سه هزار نفری مهدی آباد تنها یک مخزن ۵۰ مترمکعبی برای تامین آب شرب داشت و اهالی روستا در طول شبانه روز یک ساعت آب داشتند و با ساخت مخزن ۲۰۰ مترمکعبی تا حدودی مشکل تامین آب این روستا برطرف شد. اما هنوز روستاهای بسیاری وجود دارند که حتی از امکانات اولیه زندگی نظیر آب شرب محرومند و اگر دولت انقلابی می خواهد توسعه روستاها را در دستور کار قرار دهد ابتدا لازم است تا مطالبات به حق اهالی این روستاها را پاسخ دهد. همچنین اگر استاندار به دنبال تغییری در وضعیت معیشت روستاییان استان است نباید هیچ محدودیتی در بخش عمران روستایی قایل باشد علاوه بر این با فراهم کردن مقدمات زندگی بهتر در روستاها شرایطی را فراهم کند تا روستاییان دغدغهای جز تولید و کمک به اقتصاد استان نداشته باشند.تردیدی نیست که اگر به مشکلات روستاییان رسیدگی شود انگیزه ی ماندن اهالی روستا افزایش یافته و روستاییان در خدمت تولید قرار می گیرند.