دستاوردهای دولت رییسی
یادداشت |
■ حمزه جلالی
۱) عضویت ایران در گروه بریکس (30درصد تولید ناخالص جهان و 40درصد جمعیت جهان در این حوزه قرار دارند) و همچنین عضویت در گروه شانگهای و دیگر سازمانهای بین المللی
2) صدور خدمات فنی و مهندسی و یا صدور خدمات پزشکی به کشورهای آفریقایی و خاورمیانه و آسیای میانه
3) قراردادهای 25 ساله با چین، تمدید قرارداد 20 ساله با روسیه، قرارداد 20 ساله با قزاقستان و ترکمنستان و ونزوئلا
4) فعال شدن راههای ترانزیتی از چین به ایران و اروپا و از ترکمنستان از مسیر ایران به ترکیه و اروپا
5) راه افتادن کریدور سن پطرزبورگ – چابهار
6) با حضور روسای جمهور ایران و قزاقستان ترانزیت ریلی قزاقستان از مسیر ایران به اروپا و نخستین قطار کانتینری قزاقستان برای ترانزیت به اروپا از کریدور ایران آغاز به کار کرد.
7) امروزه در تاجیکستان (فارسی زبان) و دیگر کشورها، ایران سرمایه گذاری میکند که به نفع ما هست نه به ضرر ما. چون هرگونه سرمایه گزاری منافع زیادی در آینده برای کشور ما خواهد داشت.
8) مراودات فرهنگی و فنی و مهندسی بین کشورها، استفاده از تجربیات مهندسین و متخصصین ما با دیگر کشورها و تبادلات تجربه و تخصص و کسب درآمد می باشد و در آینده منجر به صدور بیشتر کالا و خدمات خواهد شد که نقش اساسی در تراز مثبت تجاری کشور ما با دیگر کشورها خواهد داشت.
9) صادرات برق به کشورهای همسایه و تبادل گاز و نفت
10) انتقال گاز ترکمنستان به ایران به خط گاز سرخس نکا جهت تامین گاز شمال ایران و نیروگاه برق نکا که برق اعظمی از شمال و مرکز ایران را تامین میکند.
11) درآمد حاصل از کریدورهای هوایی ایران که در این دولت گسترش پیدا کرده است.
12) دستگاه دیپلماسی کشور ما چه در تداوم مذاکرات برجام و چه ارتباط با کشورهای همسایه و دیگر کشورها بشدت فعال است، تا جاییکه نماینده اروپا و واسطه های عربی(قطر، عمان و عراق و دیگر کشورها) جهت چانه زنی برای رابطه با آمریکا در این خصوص فعال شده اند.
13) ارتباطات کشورهای ارمنستان و آذربایجان از طریق جاده ای و ریلی و همچنین صدور برق به این کشورها
14) فعال شدن راههای دریایی دریای خزر که در نشست اخیر در آلماتی و عشق آباد مطرح گردید و نیز فعالیت مضاعف در خلیج فارس و دریای عمان ارتباط حمل و نقلی(دریایی) مسافر و کالا بین ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس
15) دریافت مطالبات از انگلیس، عراق و در آینده نزدیک از کره جنوبی و دیگر کشورها
16) در این مدت کوتاه افزایش صادرات نفت و گاز و میعانات گازی و کالاهای غیر نفتی صورت گرفته است.
17) شاه پرستان بدانند، کشور بحرین که روزگاری استان چهاردهم ایران بوده و یکی از مناطق بزرگ نفتی است، در دهه 50 بدون هیچ درگیری، شاه آنرا از دست داد و آنرا شوهر دادند و از طرف دیگر جمهوری اسلامی که تازه انقلاب کرده بود و هنوز کشور به قوام کامل نرسیده بود، یکی از جنگهای بزرگ و طولانی را بر ملت ایران تحمیل کردند و هشت سال با تمام قدرتهای دنیا (فرانسه با هواپیماهای سوپر اتاندارد، روسیه تانگهای T72و T62 و آلمان با سلاحهای شیمیایی، آمریکا با دادن اطلاعات از طریق هواپیماهای ایوکس و دیگر کشورها هرکدام به نوعی در این جنگ تحمیل بودند) جنگ را با همه این قدرتها، حتی یک وجب از خاک مان را از دست ندادیم و امروز از دریای مدیترانه تا تنگه هرمز و تنگه باب المندب در ید قدرت ایران هست.
18) با شروع جنگ روسیه و اوکراین، وضعیت اروپا بهم ریخت. گرانی سوخت و مواد غذایی بیداد میکند.
19) با ایجاد یک بیماری همه گیر به نام کرونا که بیشتر آثار روانی داشته ولی آثار اقتصادی بدی را برای کشورها نیز داشته، خوشبختانه ایران به سلامت از این بلای خانمانسوز بدر آمده است، علی رغم اینکه هنوز میزان مرگ و میر در بعضی از کشورها بالاست، ایران آنرا به صفر رساند و از طرف دیگر، داروهای ایران که از تحقیقات با دیگر کشورها به نتیجه رسیده است، یکی از منابع سلامتی جهانی شده اند.
20) افزایش قیمت بعضی از کالاها که با حذف ارز 4200 تومانی صورت گرفته، به همراه تحریم همه جانبه آمریکا موجب نارضایتی مردم شده است. از طرف دیگر، شروع جنگ روسیه و اوکراین تقریبا در تمام کشورهای دنیا از جمله ایران موجب گرانی بعضی از کالاها گردیده و تاثیر منفی بر قیمت اجناس داشته است.
نتیجه اینکه: بزرگ کردن مصائب و مشکلات کشور و نادیده گرفتن پیشرفتها که قسمتی از آن در بالا اشاره شده است و القای حس خود تحقیری و بزرگ نشان دادن پیشرفت دیگران، کار پسندیده ای نیست که بعضی ها در فضاهای مجازی مبادرت به آن می نمایند.
■ مدرس دانشگاه