رونمایی از سه عنوان کتاب از اهالی قلم گلستان


گزارش |

آیین رونمایی از سه عنوان کتاب، با موضوعات فرهنگی، هنری و تاریخی در موسسه فرهنگی میرداماد برگزار شد. در این مراسم سه عنوان کتاب از سه نویسنده و فرهیخته گلستانی رونمایی و به پاس تلاش های آنان در این عرصه از این سه گرانقدر تقدیر شد. این سه کتاب ارزشمند با نام های « دوران عاشقی»، « فرهنگ کتولی» و « سمفونی استرآباد» بودند که هر کدام میراثی ارزشمند را در دل خود داشته و نویسنده با نگارش آن، فرهنگ و هنر و تاریخ سرزمین استرآباد و جرجان را به رشته تحریر درآورده است. در این مراسم هر نویسنده مطالبی در خصوص معرفی کتاب و انگیزه نگارش آن بیان کردند. ابتدا استاد محمدرضا صمیمی که سال ها در عرصه تئاتر و نمایش به فعالیت پرداخته، آغاز به سخن کرد. نویسنده کتاب «دوران عاشقی» در راستای معرفی این کتاب گفت: کتاب دوران عاشقی، تاریخ دوران نمایش من و فعالیت‌های بنده در حوزه تئاتر است. وی افزود: نگارش این کتاب بیش از ۲ سال طول کشید و می‌تواند منبعی غنی برای پژوهشگران در حوزه تئاتر باشد. استاد صمیمی از پیشگامان عرصه تئاتر بوده و تجربه حضور در این عرصه را هم به عنوان بازیگر و هم کارگردان داشته است. در ادامه نیز حسین شکی، نویسنده کتاب «فرهنگ کتولی» در راستای معرفی کتاب جدیدش گفت: نگارش این کتاب با دو هدف زنده نگه داشتن واژه‌های گویش کتولی و ایجاد مرجعی برای پژوهشگران انجام شد. وی افزود: از دوران دانشجویی در صدد انجام این کار بودم و بیش از ۲۰ سال در حال جمع‌آوری کلمات مختلف از قرن ۹ تا دوران معاصر هستم. نویسنده کتاب فرهنگ کتولی ادامه داد: لازم به ذکر است که در نگارش این کتاب یک تیم من را همراهی و پشتیبانی کرده که لازم می‌دانم در اینجا از تمامی آن‌ها تشکر کنم. حسین شکی نگارنده مقالات متعددی در ماهنامه های تخصصی ادبی همچنین حافظ، استراباد، فصلنامه میرداماد و ... است. پس از صحبت های این پژوهشگر گلستانی نوبت به سید محمد میرموسوی رسید تا در خصوص کتاب جدیدش جملاتی را بیان کند. نویسنده کتاب «سمفونی استرآباد» در مراسم رونمایی از این کتاب گفت: تا کنون ۱۷ اثر از من منتشر شده که خوشحالم این‌بار در گرگان از کتاب بنده رونمایی می‌شود. وی افزود: موضوع این کتاب، تاریخی است و من از طریق این کتاب قصد داشتم حوادث تاریخی‌ای که در این منطقه اثرگذار بوده را در قالب رمان شرح دهم. سید محمد میرموسوی ادامه داد: امیدوارم که کتاب سمفونی استرآباد مورد توجه علاقمندان این حوزه قرار گیرد. در ادامه این مراسم جمعی از پیشکسوتان هنر تئاتر و نمایش استان گلستان دقایقی در خصوص فعالیت های ارزشمند استاد محمدرضا صمیمی به سخن پرداختند.

 

استاد صمیمی دوران طلائی تئاتر و نمایش گلستان را شکل داد

استاد حسن رستمانی از هنرمندان و پیشکسوتان این عرصه است که در ابتدای سخنانش تئاتر را عرصه ای برای اندیشیدن و اندیشه ورزی عنوان کرد. وی در مراسم رونمایی از سه کتاب «دوران عاشقی»، « فرهنگ کتولی» و « سمفونی استرآباد» گفت: خوشحالم که در حوزه تئاتر و نمایش، کتاب دیگری تالیف شد و این اثر متعلق به دوست عزیز و گرانقدرم استاد محمدرضا صمیمی است. وی با مرور خاطرات گذشته از دورانی که در کنار استاد صمیمی به اجرای نمایش مشغول بود سخن گفت و افزود: به جرات می توانم اعلام کنم که استاد صمیمی و جمعی دیگر از دوستان، دوران طلایی تئاتر و نمایش گلستان را شکل داده و افتخار می کنم که من در کنار این عزیزان رشد کرده ام. رستمانی در انتها ضمن تشکر از مدیر موسسه فرهنگی میرداماد برای انتشار این کتاب ها، اظهار کرد: امیدوارم جوانان ما بیشتر در حوزه پژوهش تئاتر و هنرهای نمایشی قدم بردارند. در ادامه استاد الله قلی نظری دیگر پیشکسوت تئاتر و نمایش گلستان با حضور در این مراسم گفت: به عنوان یک شهروند بسیار خوشحالم که امروز شاهد رونمایی از این سه عنوان کتاب از سه مفاخر ادبی و فرهنگی و هنری استان هستم. وی افزود: استاد صمیمی به همراه دیگر عزیزان، اولین دوره آموزش تئاتر را زیر نظر استاد سعید نیکپور رقم زدند و نقش بزرگی در توسعه این هنر در گلستان دارند. این پیشکسوت تئاتر گلستان ادامه داد: در آن دورانی که فرهنگ و هنر شکل جدیدی به خود گرفته بود،  4 شهر در کشور دارای مرکز آموزش تئاتر شدند که یکی از آن ها شهر گرگان بود و این مسئله موجب شد گرگان به عنوان پایتخت تئاتر ایران شناخته شود.

 

جوانان ما در عرصه نمایش در حال شکوفایی هستند

استاد یحیی دیوانی نیز مهمان افتخاری این مراسم بود. ایشان با وجود کسالت در این مراسم حضور یافته و دقایقی در خصوص منش و فعالیت های استاد صمیمی به سخن پرداخت. استاد دیوانی گفت: محمدرضا صمیمی بسیار اخلاق مدار و سرآمد اخلاق هستند که این موضوع در محبوبیت یک هنرمند نقش بزرگی دارد. وی افزود: ایشان از دوستان عزیز من است و زمانی که در بستر بیماری بودم با وجود کسالت، نگران حال ایشان بوده و برای سلامتی اش دعا می کردم. استاد دیوانی با بیان اینکه هیچ جا در ایران وجود ندارد که پیشکسوتانش این چنین صمیمی در کنار هم باشند، افزود: خوشحال هستم که در این جمع صمیمانه حضور دارم. این پیشکسوت عرصه نمایش گلستان ادامه داد: خوشبختانه در عرصه تئاتر، جوانان ما فعالیت های خوبی دارند و پس از سال ها در حال شکوفا شدن هستند. مراسم رونمایی از سه کتاب «دوران عاشقی»، «فرهنگ کتولی» و «سمفونی استرآباد»، میزبان حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان نیز بود. محمد رعیت با حضور در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره تمام هنرمندان گلستانی که نقش مهمی در ماندگاری فرهنگ این کشور و استان داشته اند، گفت: بزرگان و اندیشمندان با آثارشان زنده اند و این آثار یک جامعه را زنده نگه می دارد. وی افزود: پژوهش و نگاشته هایی که امروز رونمایی شد، میراثی از گذشته است که در دل و سینه این مردمان به یادگار مانده است. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ادامه داد: این میراث روز به روز روشن تر شده و در بین مردم شکوفاتر خواهد شد. رعیت همچنین گفت: جامعه فرهیخته یعنی این که اهالی مطالعه و کتاب را ارج نهیم و برای علم و اندیشه و پژوهش احترام قائل باشیم. وی در انتها اظهار کرد: فرهنگ و هنر نیاز هر روز و هر دقیقه ماست و باید بیش از پیش در دل جامعه عمیق تر شود. در انتهای این مراسم پس از اجرای دکلمه شعری توسط  پیشکسوت ادبی شهرستان علی آباد کتول استاد اسماعیل مزیدی، مراسم جشن امضای سه کتاب «دوران عاشقی»، « فرهنگ کتولی» و «سمفونی استرآباد» با حضور استاد محمدرضا صمیمی، حسین شکی و سید محمد میرموسوی برگزار شد.