پیشتازی بانوی گلستانی با ۳۰ اهدای خون مستمر


گزارش |

گسترش فرهنگ اهدای خون در زنان به عنوان نیمی از جمعیت فعال و پویای جامعه، به دلیل تاثیر فراوان بر افزایش ظرفیت ذخیره این ماده پرمصرف و ترغیب اعضای خانواده به مشارکت در فعالیتی خیرخواهانه، نیازمند اصلاح بینش و تحول در باورهای این قشر است. به گزارش ایرنا ، بانوان که نیمی از حجم جامعه انسانی گلستانی را تشکیل می دهند، پیشقراول بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بوده و نقش پررنگی در پویایی جامعه دارند؛ اما به دلایل نامشخص هنوز به عنوان خیرین سلامت سهم خود در اهدای خون را به طور کامل ادا نکرده‌اند. با افزایش مشارکت داوطلبانه بانوان برای شرکت در اهدای خون علاوه بر نجات بیماران خاص، زنان باردار و نوزادان نارس، نیازمند به خون و فرآورده‌های آن، مشارکت بانوان برای اهدای خون، تداوم تپش قلب‌ها و رویش شکوفه‌های امید را به‌دنبال خواهد داشت. بر اساس برآوردها از هر سه نفر، یک نفر در زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآورده‌های خونی پیدا می‌کند و بخش زیادی از نیاز خونی کشور از طریق مشارکت داوطلبانه بیش از ۲ میلیون ایرانی تامین می‌شود.

 

 

یکی از اهداکنندگان خون در گلستان، معصومه لسانی است که از ۲۷ سالگی تاکنون به طور مستمر در این اقدام خیرخواهانه مشارکت می‌کند. این اهدا کننده ۵۲ ساله گلستانی افزود: به جز ایام خاص مانند بارداری و شیردهی هر ۴ ماه یکبار بدون تاخیر به این تکلیف عمل کردم و دیگر افراد خانواده، دوستان و آشنایان را هم به انجام آن ترغیب نمودم. وی که دارنده گروه خونی O مثبت است، اظهار داشت: اهدای ۲۷ ساله خون برای من عوارضی نداشت اما در مقابل فواید بسیاری نصیبم شد که کاهش احتمال سکته قلبی و مغزی از جمله آن است. لسانی گفت: دو پسر ۲۵ و ۱۹ ساله من هم بعد از رسیدن به سن اهدای خون به صورت مستمر در این عمل خیرخواهانه مشارکت می کنند. وی از جامعه بزرگ زنان خواست؛ به دلیل تاثیر فراوان اهدای خود در سلامت افراد و نجات جان بقیه انسان‌ها به انجام این عمل خیرخواهانه اهتمام کنند. این بانوی اهداکننده خون گلستانی گفت: بعد مادر شدن، قشنگ‌ترین حس زندگی من، اهدای خون بود.

 

۲۸ بار اهدای خون بانوی ۳۷ ساله گلستانی

صغری‌بزی نظام‌خواه یکی دیگر از بانوان اهدا کننده مستمر خون در گلستان است که  با وجود داشتن ۳۷ سال سن تاکنون ۲۸ بار به انجام این کار خداپسندانه مبادرت کرده است. وی افزود: برخلاف آنچه که شایع شده، اهدای خون نه تنها برای زنان آسیبی به همراه ندارد، بلکه فوایدی بسیاری دارد که می تواند از بروز بیماری‌ها تا حد زیادی جلوگیری کند. این بانوی اهدا کننده خون گلستانی، ادامه داد: حالت سبکی، شادی و نشاط بعد از اهدا، از جمله ثمرات این عمل داوطلبانه است که توصیه می‌کنم دیگر زنان استان هم حداقل یک بار انجام آن را تجربه کنند.

 

سهم ۶.۵ درصدی بانوان گلستانی در اهدای خون

مدیرکل انتقال خون گلستان گفت: ۶.۵ درصد مراجعان به مراکز انتقال خون استان زنان هستند که آمار مشارکت این قشر نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴.۸ درصد کاهش یافته که باید تلاش کنیم علاوه بر افزایش آمار اهداکنندگان، تعداد خوندهی این قشر نیز بیشتر شود. فاطمه محمدی افزود: ایران در شاخص اهدای خون زنان از دنیا عقب‌تر است که یکی از دلایل آن دور بودن پایگاه های انتقال خون از محلات و توزیع نامتوازن این پایگاه ها در شهرهاست. وی اظهار داشت: بانوان نقش موثری در ترغیب اعضای خانواده به اهدای خون دارند و از این رو باید فرهنگ اهدای خون بین این قشر نهادینه شود. وی بیان کرد: یکی از شرایط اهدای خون، داشتن حداقل ۵۰ کیلوگرم وزن برای گروه سنی ۱۸ تا ۶۵ سال است و هر بانو با داشتن این شرایط می‌تواند ۴۵۰ سی‌سی خون اهدا کند. مدیرکل انتقال خون گلستان گفت: بانوان با توجه به شرایط فیزیولوژیکی تا قبل از دوران یائسگی می توانند حداکثر سه بار در سال و پس از دوران یائسگی تا چهار بار در سال خون اهدا کنند. محمدی افزود: زنان تنها در زمان عادت ماهیانه و قاعدگی، بارداری، یکسال پس از سقط جنین، ۶ هفته بعد از زایمان و دوران شیردهی امکان اهدای خون ندارند و چنانچه فرزند آن‌ها از شیر مادر تغذیه می‌کند، تا پایان دوره شیردهی از اهدای‌خون معاف هستند. وی اظهار داشت: یکی از جمعیت های سالم و مناسب برای اهدای خون بانوان هستند که می توانند جزو اهداکنندگان مستمر باشند؛ اما به دلیل برخی باورهای غلط، آمار مشارکت این قشر کمتر از حد انتظار است. وی با اشاره به شاخص ۶۳ درصدی اهدای خون مستمر در گلستان بیان کرد: این استان ۱۱ هزار و ۷۷۲ اهداکننده مستمر دارد که ۵۶۷ نفر آنان زن هستند.