افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۳ هزار پروژه در هفته دولت
خبر |
استاندار گلستان در آخرین روز قرارگاه خبری شهید همدانی از افتتاح و آغاز عملیات اجرایی سه هزار پروژه عمرانی و اقتصادی در گلستان سخن گفت. به گزارش خبرنگار گلشن مهر، روز هشتم و آخر قرارگاه خبری شهید همدانی در حالی به پایان رسید که استاندار گلستان در آن حضور یافت و به تشریح کلی برنامههای این استان در هفته دولت پرداخت. استاندار گلستان پیش از ظهر دوشنبه اول شهریور ماه، ضمن تشکر از رسانه های استان برای انتشار و انعکاس دستاوردهای نظام اسلامی، گفت: در هفته دولت سال جاری ۳ هزار و ۲۱۵ طرح و پروژه عمرانی و اقتصادی با اعتبار ۹ هزار و ۹۲۶ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۹ هزار و ۸۶ نفر افتتاح یا عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد. علیمحمد زنگانه اظهار کرد: تعداد طرحهای قابل افتتاح ۲ هزار و ۸۴۰ طرح یا پروژه و باقی آن آغاز عملیات اجرایی خواهد بود. استاندار گلستان ادامه داد: دولت در سفر رییس جمهور مصوبات خوبی داشت و گام بلندی برای توسعه استان برداشت که کمک کننده رسیدن به چشمانداز توسعه گلستان است. وی افزود: مصوبات دولت در گلستان بی سابقه بوده و بیشترین مصوبات دولت سیزدهم در بین استانهای دیگر بوده است که به طور قطع گلستان را به سمت توسعه بیسابقه حرکت خواهد داد. زنگانه همچنین تصریح کرد: سیاست دولت تکمیل پروژههای نیمهتمام است و این اقدام بسیار ارزشمند است چون سرمایه ارزشمندی که ۲۰ سال در قالب پروژه متوقف شده باید تکمیل شود. وی با اشاره به سفر هیات رسمی و تجاری جمهوری تاتارستان گفت: به دلیل شرایط تحریمی، جمهوری تاتارستان مقرر شد شرکت مشترکی ایجاد شود تا بتوانیم با استفاده از راه اندازی کریدور شمال به جنوب از محور اینچه برون این مبادلات افزایش یابد. استاندار گلستان ادامه داد: باید ارتباطات بین المللی را گسترش دهیم و اتاق تعاون و اتاق بازرگانی به شدت پیگیر هستند و در همین راستا از طریق مرز اینچه برون تبادلات تجاری داشته باشیم و تلاش ما تبادل سریع در انعقاد تفاهم نامه های مشترک است. وی افزود: یکی از مزیت های برتر گلستان، گردشگری است که باید از آن بهره برد و تورهای متقابل با دیگر کشورها داشته باشیم.
۳۰۰ نفر از اصحاب فرهنگ و هنر، در حوزه های مختلف تسهیلات دریافت کردند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان جزو اولین مدیرانی بود که در قرارگاه خبری شهید همدانی حضور یافت. محمد رعیت گفت: در هفته دولت سال جاری ۴۶ برنامه پیش بینی شده که ۱۲ مورد آن متعلق به نمایشگاه فرهنگی و هنری، ۱۰ مورد مسابقات فرهنگی و هنری و قرآنی و ۶ مورد نیز به نشست های تخصصی و کارگاه آموزشی تعلق دارد. وی اظهار کرد: در سفر رییس جمهور به گلستان ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه های فرهنگی و هنری در استان در نظر گرفته شده است. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ادامه داد: یک هزار و ۹۰۰ نفر از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان عضو صندوق هنر هستند که از این تعداد ۸۰۰ نفر مشمول بیمه تامین اجتماعی شده و از سرانه حمایتی دولت برخوردار شده اند. رعیت همچنین تصریح کرد: تاکنون ۳۰۰ نفر از اصحاب فرهنگ و هنر، در حوزه های مختلف تسهیلات دریافت کردند و به یک هزار ۵۴۹ هنرمند در دوران کرونا ۱۳ میلیارد تومان کمک معیشتی پرداخت شد.
کاهش سرقت با توسعه فیبرنوری
پس از محمد رعیت، مدیرعامل شرکت مخابرات گلستان در جمع خبرنگاران حاضر شد و برنامه ها و اقدامات این دستگاه را برای حضار تشریح کرد. غلامعلی شهمرادی در قرارگاه خبری شهید همدانی گفت: از ۲۷ اردیبهشت تا هفته دولت ۱۰۰ پروژه مخابراتی با اعتبار ۱۳۵ میلیارد تومان در سطح استان به بهره برداری می رسد و این پروژه ها در همه جغرافیای استان گلستان با تمرکز نقاط روستایی تدارک دیده شده است. مدیرعامل شرکت مخابرات گلستان ادامه داد: به منظور تکمیل پوشش همراه و ارتقاء کیفیت و سرعت اینترنت که جزو مطالبات مردم است، ارتقاء تکنولوژی موجود به ویژه در نقاط روستایی است. وی افزود: مخابرات پروژه ای تحت عنوان نجماع آغاز کرده که هدف آن توسعه فیبر نوری است. شهمرادی همچنین تصریح کرد: هدف ما از انجام این پروژه رساندن فیبر به خانه های مشترکان است که در حال حاضر پیمانکاران انتخاب شده و با شروع پروژه تحول عظیمی را در شهرهای استان شاهد خواهیم بود. مدیرعامل شرکت مخابرات با بیان اینکه توسعه فیبر نوری از پروژه های کلیدی این دستگاه است، گفت: کابل های مسی تمام خانه ها به مخابرات مرتبط هستند، طول عمر این کابل ها در کیفیت تاثیرگذار است و در تلاش هستیم که این کابل های مسی را با فیبر نوری جایگزین کنیم. وی افزود: این جایگزینی درصد سرقت کابل ها را تا حد زیادی کاهش می دهد. شهمرادی همچنین اظهار کرد: توسعه پورت های پرسرعت اینترنت از دیگر اقدامات ما در استان است تا مشترکان ما سرویس وی.دی.اس.ال و ای.دی.اس.ال را دریافت کنند. مدیرعامل شرکت مخابرات گلستان ادامه داد: سرویس وی.دی.اس.ال حداقل سه برابر سرویس ای.دی.اس.ال سرعت اینترنت دارد.
تخصیص ۸۰۰ میلیارد تومان به حوزه مرکز لجستیک منطقه آزاد
مدیر اجرایی منطقه آزاد اینچه برون نیز پیش از ظهر دوشنبه اول شهریور ماه در قرارگاه خبری شهید همدانی حضور یافت و گفت: در منطقه آزاد ۱۲ هزار و ۵۷۷ هکتار عرصه در اختیار داریم که این منطقه به تصویب دولت رسیده است. حسن ملک حسینی اظهار کرد: امور منطقه آزاد اینچه برون با ماده ۶۵ احکام دائمی برنامه توسعه کشور که مورد تاکید رئیس جمهور است تسهیل می شود. وی افزود: در برنامه پنج ساله هفتم توسعه باید موضوع راه اندازی و انجام زیرساخت های منطقه آزاد مد نظر قرار گیرد. مدیر اجرایی منطقه آزاد اینچه برون ادامه داد: پیگیر جذب و تامین اعتبار در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ هستیم و امید داریم مدیران استان و نمایندگان پیگیر این مسئله باشند. ملک حسینی همچنین تصریح کرد: با پیگیری انجام شده از محل مصوبات سفر، در حوزه مرکز لجستیک منطقه آزاد مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده و امید داریم اتفاق خوبی در این بخش رقم خورد. وی افزود: برآورد اولیه از سرمایه گذاری در منطقه آزاد اینچه برون در دو تا سه ماه آینده خواهیم داشت و امیدواریم بر اساس فازهای تعریف شده بتوانیم منطقه آزاد اینچه برون را پیش ببریم.
سه هزار ۳۰۰ خانوار مدیر صندوق بیمه روستاییان و عشایر گلستان مستمری دریافت میکنند
مدیر صندوق بیمه روستاییان و عشایر گلستان نیز در قرارگاه خبری شهید همدانی گفت: این صندوق در سه حوزه بازنشستگی، از کار افتادگی و مستمری بگیر برای بازماندگان به اعضای خود خدمات ارائه می دهد. دانیال پولادوند پیش از ظهر دوشنبه یک شهریور ماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۱۳ گروه جزو جامعه هدف صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر هستند. مدیر صندوق بیمه روستاییان و عشایر گلستان ادامه داد: ۵۸ کارگزار در استان به روستاییان و عشایر گلستان خدمت می دهند و ۲۱ درصد جامعه هدف گلستان تحت پوشش بیمه روستایی هستند. وی افزود: در صندوق بیمه روستاییان و عشایر ۷۲ هزار و ۴۶۰ نفر عضو هستند که سه هزار ۳۰۰ خانوار از این صندوق مستمری دریافت می کنند.
افزایش ۲۰۰ درصدی ترانزیت خارجی
مدیرکل گمرکات گلستان با حضور در جمع خبرنگاران گفت: در سال جاری، ۱۴۴ هزار تن کالا به ارزش ۸۵ میلیارد تومان صادرات به ثبت رسیده که نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش ارزش صادرات داشتیم. سید ابراهیم حسینی در قرارگاه خبری شهید همدانی اظهار کرد: عمده صادرات ما مربوط به پلی استایرن است و ایجاد انبار اختصاصی در خود محل کارخانه از خدماتی است که گمرک برای تجارت استان عرضه کرده تا شرایط ترخیصی آن را فراهم کند. وی افزود: هشت هزار تن واردات کالا به استان داشتیم که ارزش آن ۱۵ میلیون دلار بوده است. مدیرکل گمرکات گلستان ادامه داد: ترانزیت خارجی ما نسبت به سال گذشته فعال شده و ۱۱ هزار تن کالا از کشور ترکیه از از مرز استان خارج یا وارد شده است که بیش از ۲۰۰ درصد افزایش نشان می دهد. حسینی همچنین تصریح کرد: درآمد گمرک در این پنج ماه ۵۷ میلیارد تومان شده که نسبت به سال گذشته افزایش نشان می دهد. وی افزود: در بحث تسریع در خروج کالا و نظارت بر آن، ایکس ری کامیونی را راه اندازی کردیم و در اوایل سال به بهره برداری رسیده است. مدیرکل گمرکات گلستان یادآور شد: تنها قاچاقی که از ۱۰ سال قبل از مرز گلستان به ترکمنستان خارج می شد مواد مخدر بوده که خروج مواد مخدر استان از مرز اینچه برون با این امکانات به صفر رسیده است.
بهرهبرداری از ۱۷ پروژه در هفته دولت
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گلستان نیز در قرارگاه خبری شهید همدانی حاضر شد و گفت: اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان، وظیفه ساخت، ایمن سازی و بهسازی مدارس استان را بر عهده دارد. وحید فراهی اظهار کرد: تعداد دو هزار و ۸۰۰ کلاس در گلستان وجود داشته که نیاز به بهسازی و مقاوم سازی دارد. وی افزود: استان گلستان از سرانه فضای آموزشی کشور پایین تر بوده که این سرانه در کشور ۵.۲ متر مربع و در گلستان ۴.۹ متر مربع است. مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان ادامه داد: در سفر رئیس جمهور به استان گلستان برای نوسازی مدارس در مجموع اعتباری ۲۱۰ میلیارد مصوب شد. فراهی همچنین تصریح کرد: از این مقدار ۱۵ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده که پنج میلیارد برای تکمیل ساختمان ها و ابنیه نیمه کاره و ۱۰ میلیارد تومان متعلق اصلاح سیستم های گرمایشی و سرمایشی است. وی افزود: تا ابتدای مهرماه سال جاری، سیستم گرمایشی ۴۰۲ کلاس درس استاندارد سازی می شود. مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان در ادامه این نشست گفت: در مجموع تا کنون شش هزار و ۵۰۰ کلاس درس در گلستان استانداردسازی شده است. فراهی همچنین اظهار کرد: در هفته دولت سال جاری ۱۷ پروژه با ارزش ۱۶۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری خواهد رسید. وی افزود: در این راستا ۱۱۳ کلاس درس، با مساحت ۲۱ هزار متر مربع تجهیز، بهسازی و ایمن سازی می شوند. مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان ادامه داد: ۱۱ مدرسه کانکسی در مناطق مرزی استان وجود دارد که اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان با استفاده از ظرفیت خیرین اقداماتی در راستای رفع معضلات این مدارس انجام خواهد داد. فراهی در انتهای سخنانش یادآور شد: مجوز برگزاری کلاس درس در مدارسی که نیاز به بهسازی دارند و تاییدیه استحکام بنا را دریافت نکرده اند، صادر نمی شود.