آخرین شماره فصلنامه استارباد منتشر شد


گزارش |

 آخرین شماره فصلنامه فرهنگی – هنری استارباد منتشر شد. این شماره که به تابستان و پاییز 1401 تعلق دارد، در 128 صفحه تنظیم گردیده و موضوع اصلی آن قسمت دوم پرونده تاریخ نمایش و تئاتر در شهر گرگان است. در شماره 24 فصلنامه استارباد، بخش نخست تاریخ تئاتر گرگان مربوط به سالهای 1294 تا 1359 مورد بررسی قرار گرفته بود و در شماره 27-26 هم به دهه های 1360 و 1370 پرداخته شده است. این پرونده مشتمل بر روایت سال به سال از وقایع مهم و نمایشهای حضور یافته در جشنواره تئاتر فجر و جشنواره های استانی مازندران و گلستان است و در انتهای آن نیز تعدادی از چهره های شاخص این دو دهه معرفی شده اند از جمله: سوسن آقارجبی، محمد ارجمند، انیسه نیشابوری، محمدرضا مولودی، حمیدرضا میرگزی، قربانعلی عرب احمدی، حمید نائبی، حسین شمس، امیر کاوش، مهدی صفرپور، حوریه حاجی میرمحمدی، کبری غلامی، عباسعلی نسرکانی، فریبا چوپانی نژاد.

در شماره جدید استارباد به سیاق فصول پیشین به انتشار شعر شاعران گلستان پرداخته شده از جمله: بهمن نشاطی، ندا جلالی، سمانه شهری نژاد، صادق حاجتمند، راحمه شهریاری، سید حبیب موسوی بی بالانی، محمد بیانی، علیرضا ابری، اسماعیل مزیدی، عبدالرحمن فرقانی فر.

یادنامه محمد سپاهانی (شیوا) نخستین سردبیر مطبوعات گلستان همراه با انتشار تصاویری از او (برای نخستین بار) و زنده یاد سرور پاکنشان هنرمند صداپیشه رادیو و سید عباس معروفی، داستان نویس و بانی مجله فرهنگی گردون و جوایز آن، به قلم سید حسین میرکاظمی، یداله تناور، علی بایزیدی و عبدالرحمن فرقانی فر از دیگر مطالب خواندنی استارباد در شماره 27-26 است.

هفدهمین قسمت از مطالب ادبی سریالی محمد قاری، شاعر معاصر گرگان با عنوان «از نوشتن ها» که پیشتر با عنوان «تقویم من و شهرداری» منتشر می شد نیز از مطالب ثابت استارباد است.

در این شماره به قلم مهدی احمدی به ماجرای زلزله معروف طبس پرداخته شده و روایتی داستانی و خاطره طور از زمان دانشجویی این حسابدار بازنشسته گرگانی ساکن تهران کار شده است.

بخش دوم ضرب المثل های رامیانی به قلم پوریا بای از دیگر مطالب استارباد است. دکتر سید هاشم موسوی هم که پس از چندین شماره غیبت از شماره پیشین استارباد مجددا به قلم فرسایی می پردازد، در این شماره به مقوله کنکور پرداخته است. سید حسین میرکاظمی، استاد برجسته داستان نویسی گرگان  نیز به مقوله فقرزدگی نقد ادبی پرداخته است. نیما صفار سفلایی هم که در چند شماره اخیر استارباد مطالبی دارد، در این شماره به مقوله «قدرت حرف» پرداخته و با زبان خاص خود مطالبی انتقادی ارائه کرده است.

معرفی و نقد کتاب «گارمون» علیرضا ابن قاسم به قلم زهرا عباسی از دیگر مطالب خواندنی و مهم استارباد است. احسان و رضا گمرکی در این شماره به سراغ مارال کازرانی رفته و با او درباره کتاب «روزشمار فرهنگ اقوام ایرانی» گفتگو کرده اند.

از دیگر مطالب حائز اهمیت این شماره استارباد، ویژه نامه ای درباب کتاب سه جلدی تاریخ پزشکی در سرزمین گرگان است. ضمن معرفی کتاب توسط برادران گمرکی، مریم جعفری آلوستانی هم با مولف کتاب، رحمت اله رجایی  به گفتگو نشسته است. رجایی پیش از این در ده شماره نخست استارباد، سردبیر این مجله بود. مدیرمسئول فصلنامه نیز بیکار ننشسته و به سراغ هومن صالحی و مهدی کاویان دو تن از مدیران کانون تازه تاسیس بازیگران استان گلستان رفته و با آنها درباره این کانون به مصاحبه پرداخته است. جمشید کازرانی هم که در بازنشستگی دست از سر فرهنگ و هنر بر نمی دارد، با دکتر محمدعلی لطفی مقدم درباره تأسیس دانشسرای هنر در گرگان به گپ و گفت پرداخته است. فریده ریاضی و نرگس کشاورزی هم دو مقاله ادبی در این شماره از مجله دارند.

شماره جدید استارباد را به قیمت استثنائی 60هزار تومان از کتابفروشی های معتبر گرگان، گنبد، کردکوی و تهران بخواهید.